Rólunk

Rólunk és arról, amit a munkánkról gondolunk.

Ha valakit egyszer a mozdony füstje megcsapott……

Valami ilyesmi történt velem is; rabja lettem a kályhás szakmának is.

Magamról

A 70-es években kezdtem pályafutásomat, mint burkoló.

A burkolólapok szépsége lenyűgöző, szebbnél szebb alkotásokat lehet velük létrehozni, csak egy kis kreativitásra van szükség. Egy jól sikerült burkolat az otthon ékessége lehet. De ezt tovább fokozhatjuk egy cserépkályhával, kandallóval. Családunkat, barátainkat elkápráztathatjuk kemencében sült, vagy kertikonyhában főtt ételekkel.

  • Legjobb választás - kalyhaslaci.hu
  • Nagyszerű megoldások - kalyhaslaci.hu
  • Boldog ügyfelek - kalyhaslaci.hu
  • Költéghatékonyság - kalyhaslaci.hu

Szeretném minél több embernek megmutatni azt az érzést, amit egy cserépkályha , vagy kandalló mellett érezhet, a több tucat megépített cserépkályhából néhányat említenék: egy kedves megrendelőnek megtetszett egy cserépkályha színe, és csempe formája, ami nem Magyarországon készült. Nekünk ez sem okozott gondot, megkerestünk egy gyártót, aki készséggel állt rendelkezésünkre és legyártotta az óhajtott csempét abban a színben és formában amit a megrendelő megálmodott, mi pedig felépítettük a gondosan megtervezett, több helyiséget fűtő cserépkályhát. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy új csempéből építethessen egy cserépkályhát, a bontott csempéből újraépített kályhákat is fel lehet dobni egy téglapárkánnyal, egy üvegajtóval, talapzattal, ülőpadkával, így nekik is nagy örömet tudok okozni, amikor felajánlom ezeket a lehetőségeket.

Harmadik alkalommal örvendeztettem meg egy rászoruló családot ajándék cserépkályhával, amely megvalósításában civilek és vállalkozók segítettek. Hálás vagyok, hogy ezeket a cserépkályhákat megépíthettem, nagyon remélem, hogy ezt a hagyományt folytathatom még több éven keresztül.

Semmihez nem hasonlítható az az élmény-hangulat, amelyet egy kemencében, kertikonyhában készült étel adhat. Nagyon büszke vagyok, hogy nem csak magánembereknek építhettem ilyen csodát, hanem már egy hagyományőrző óvoda is gazdagodhatott általam készített kemencével.

Ha Ön is a mi szolgáltatásunkat választja, megbízható és kifogástalan munkavégzésre számíthat, hiszen számunkra a megrendelőink elégedettsége a legfontosabb. Munkánk eredményeképpen célunk a megrendelőinkkel való hosszú távú együttműködés.

Szolgáltatásaim

Cserépkályha, kandalló, téglakályha, takaréktűzhely, kemence, kerti konyha építés, tisztítás, átrakás, antik kályha szakszerű bontása, átépítése és hideg-meleg burkolás.

Cégünk teljes körű kivitelezést kínál az egyre bővülő ügyfélkör számára. Elsődleges célunk megrendelőink elégedettsége, ezért munkavégzésünket az igényesség, precizitás jellemzi.

A helyszíni megbeszélés alkalmával kérésre a tervezésben is segítünk, mintadarabokkal segítjük a választást. Felmérés alapján árajánlatot készítünk, az általunk elvégzett munkára garanciát vállalunk.

TERVEZÉS és ÉPÍTÉS

Mintadarabokkal, fotókkal, tervekkel, tanácsokkal segítjük, hogy Önnek a legmegfelelőbb fűtőberendezést építhessük meg.

KARBANTARTÁS és TISZTÍTÁS

Legyen akár fatüzelésű vagy gázüzemű cserépkályhája, előbb-utóbb szükség van karbantartásra, tisztításra vagy akár átrakásra is; mindezt vállaljuk.

FELÚJÍTÁS és RENOVÁLÁS

Önnek már van cserépkályhája, de ráférne egy nagyobb felújítás, renoválás vagy javítás? Vállaljuk régi cserépkályhák, kályhák felújítását, renoválását vagy javítását.

BONTÁS, ÁTRAKÁS és ÚJRAÉPÍTÉS

Elavult vagy használaton kívül van a cserépkályha KALYHASLACI.HU azt elbontja. Vállaljuk régi cserépkályhák bontását, cserépkályhák átrakását az ország teljes területén.

Szolgáltatásaim

Tervezés, árajánlat készítés

Helyszíni felmérés alapján segítünk megtervezni cserépkályháját, kandallóját, kemencéjét, takaréktűzhelyét, vagy otthona bármely helységének burkolatát. Részletes árajánlatot készítünk, hogy Ön a kiadásait előre megtervezhesse.

Anyagbeszerzés

Ha már elfogadta árajánlatunkat, az anyagbeszerzésben is szívesen segítünk. Kályhacsempék, ajtók, kandallóbetétek, samott tégla, bontott tégla, cserép, agyag, amire szükség lehet egy kályhaépítésnél. Ha burkolásról van szó, ragasztó, fuga anyag, elvédő, beszerzése nem okozhat gondot. Több gyártóval, forgalmazóval állunk kapcsolatban, így mintadarab alapján választhat otthonában a kínálatból.

Cserépkályha

A mai cserépkályhák ősét a 12-13. században német és svájci mesteremberek folyamatos kísérletezés eredményeképpen építették fel először. Kezdetben a többcélú kemencékhez hasonlóan agyagból készült kályhák falára cseréptányérokat tapasztottak, ami jobban megtartotta a meleget, és ezzel növelték a fűtőteljesítményt. Később, külön erre a célra kifejlesztett kályhaszemekből – amelyek a mai égetett kerámiából készült kályhacsempék elődei voltak – építették a kályhákat. Hallatlan népszerűsége következtében hihetetlenül gazdag forma- és színvilága alakult ki a cserépkályháknak és a kandallóknak. Napjainkban újra reneszánszát éli ez az ősi mesterség, a hagyományos formák mellett egyre színesebb, díszesebb elképzeléseket valósítunk meg. Mintadarabokkal, fotókkal, tervekkel, tanácsokkal segítjük, hogy Önnek a legmegfelelőbb fűtőberendezést építhessük meg. Legyen akár fatüzelésű, vagy gázüzemű, cserépkályhája, előbb utóbb szükség van tisztításra, vagy átrakásra; mindezt vállaljuk. Ha esetleg olyan szerencse éri, hogy egy antik kályha tulajdonosa lesz, ezeknek a nagy értékű cserépkályháknak a szakszerű bontását, összeépítését is vállaljuk.

Kandalló

A kandalló kő, vagy kerámia, esetleg egyéb burkolattal körülépített fűtőberendezés, amelynek tűztere öntvényből, lemezből, vagy samottból készül zárt, vagy nyitott kivitelben. A kandalló betétek készülhetnek, légfűtéses, vízteres és légcstornás fűtésre is. A tűztérben az égéskor keletkező füstgáz elvezetése kéményen keresztül történik, ami készülhet saválló acélból, vagy kerámiából. A hermatikusan záró nyílászárókkal rendelkező épületekben használt tüzelőberendezésekhez külsőlevegő bevezetésre van szükség.

Téglakályha

A téglakályha új vagy régi bontott téglából és samottból készül. A felfűtése lassabb, viszont tovább ad meleget. Akkor működik a legoptimálisabban, ha naponta használjuk. A téglaépítésű kályhák rendkívül sokféleképpen tervezhetők, kivitelezhetők, sütővel, fűtött padkával vagy ezek nélkül, fugázva, vakolva, színezve. A téglakályha komfort érzését ad Önnek. Tekintse úgy nagy tömegű téglakályháját, mint egy meleg sziklát otthona közepén. Folyamatosan és barátságosan sugározza az egyenletes meleget. A jól megépített kályha a legkényesebb környezetszennyezési előírásoknak is megfelel. Úgy vannak tervezve, hogy a berakott száraz tűzifát a lehető legjobb hatásfokkal égesse el, magas hőfokon, jó levegő-füstgázkeveredéssel.

Kemence

A kemence az egyik legősibb, ember által épített tűzhely, tűzrakóhely-típus. Sütésre, főzésre, aszalásra, fűtésre használták őseink a mindennapjaikban. Tüzelőanyaga régen venyige, kukorica csutka, kukorica, napraforgó szár, ma már azonban leginkább csak tűzifát használunk.  A belső kemencék helyett ma már inkább a kerti kemencéket kedvelik a megrendelők. Lehet búbos kemence, vagy alagútkemence, mindez csak a megrendelőn múlik, kinek melyik tetszik. Mindegyik kemence mellett télen, nyáron jó alkalom nyílik a nagy családi, vagy baráti összejövetelekre.

Kerti konyha

A kert ékessége lehet egy kertikonyha, amely komplett sütő, főző berendezést tartalmaz. Általában egy grillezőt, kemencét, takaréktűzhelyet, bográcsozót valamint a rendelkezésre álló területtől függően ki lehet egészíteni pultokkal és mosogatóval. Tehetünk fölé tetőt, de nélküle is megépíthető. Igazi parti helyszínt varázsolhatunk egy ilyen építménnyel.

Takaréktűzhely

Az a tüzelő-berendezés, melyet a konyhában az ételek sütésére és főzésére használjuk, de természetesen a konyha hőmérsékletét is befolyásolja. A tűzhelyeknek zárt tűzfészkük van és a meleget járatokban kanyarogtatva hasznosítjuk. Két rendszert különböztetünk meg; nálunk és Ausztriában igen gyakoriak a melles tűzhelyek, melyet nálunk csikótűzhelyként ismerünk. Németországban, Franciaországban és Angliában pedig az asztaltűzhelyek terjedtek el. A csikótűzhely tűzfészkéből elszálló égéstermékek először a főzőlap alatt vonulnak el, és innen jutnak a főzőlap másik oldalán kiemelkedő sütőkbe. Az utóbbiakban az égéstermékek először szintén a főzőlapot melegítik fel, csakhogy a sütők nem a főzőlap felett, hanem az alatt vannak. A csikótűzhelyek kezelése és füstjárása könnyebb mint az asztaltűzhelyeké, azonban az utóbbiakban az égéstermékek kihasználása tökéletesebb. A takaréktűzhelyben kisebb-nagyobb üstöt is lehet beépíteni, a mosogatáshoz való víz felmelegítésére. A melles tűzhelyekben a vízüst a sütők mellett vagy felett, az asztaltűzhelyekben mindig a sütők mellett van.

Burkolás

A mai segédanyagoknak köszönhetően, olyan megoldásokat lehet kivitelezni, amire évekkel ezelőtt nem volt lehetőség. Egyre többféle anyagból válogathatunk, a burkoló lapok szépsége lenyűgöző, úgy beltérben, mint kültérben csak egy kis kreativitásra van szükség. Egy jól sikerült burkolat kiválasztása az otthona ékessége lehet. A szobák meleg-burkolatai parketta, laminált parketta, szőnyegpadló, a ma egyre többet használt parafaburkolat, mind melegebbé tehetik otthonát. Fürdőszobáját, konyháját, közlekedőjét, nappaliját, teraszát burkolhatjuk márvánnyal, kerámiával, különböző kövekkel, de akár trópusi faburkolatokkal is. Kocsibeállóját, pergoláját, kerti közlekedőjét, szebbnél szebb térkövekkel színesítheti. Családi házának lábazati burkolásában is szívesen segítünk, szeletelt téglával, hasított mészkővel, műkővel, gránittal, márvánnyal, az Ön által legmegfelelőbbnek választott burkolóanyaggal.

Szakértelmünk kiterjed

Cserépkályha tervezés, karbantartás és építés
Kerti konyha tervezés és kivitelezés
Kandalló építés
Kemence építés
Hideg és meleg burkolás

Amiben jók vagyunk

0
Cserépkályha
0
Kandalló
0
Kemence
0
Kerti konyha

Csapatunk

Lévai László

Lévai László

kalyhaslaci

Kályhás illetve cserépkályha építő több évtizede a szakmában! Cserépkályha építés, karbantartás, felújítás, bontás, átrakás az ország egész területén! Több évtizedes tapasztalat az otthon melegéért!

Amit az ügyfeleink mondanak

Nagy álmunk volt, hogy családunk új, falusi otthonában egy kemence köré gyűlhessünk a gyerekekkel. Laci ezt az álmunkat valósította meg, bár azt gondolom, a valóság talán még szebbre sikerült.

Csordás Alexandra

magánszemély

Elmondani nem lehet, hogy milyen szép lett a kályhánk. Amekkorát csalódtunk korábban egy kályhaépítőben, most annál inkább elégedettek vagyunk. Azt hiszem, Laci gyakran csuklik miattunk, gyakran emlegetjük, amikor ég benne a tűz…

Baricza Sándorné Veronika

magánszemély

Miben segít neked ez az oldal!

Kerüld el a fűtési szezon buktatóit, gondoskodj a nyugodt téli esték meleg meghitt hagulatáról vagy élvezd felhőtlenül a szabadtéri sütögetés előnyeit és hozd össze a családodat egy hangulatos nyári estére.

A FŰTÉSI SZEZONBAN IS! CSERÉPKÁLYHA, KANDALÓ, KEMENCE TERVEZÉS, KIVITELEZÉS, TISZTÍTÁS ÉS KARBANTARTÁS!AJÁNLATKÉRÉS