Cserépkályha építés

Forduljon hozzánk bátran kérdéseivel vagy árajánlatkérésével!

CSERÉPKÁLYHA, ANTIK CSERÉPKÁLYHA FATÜZELÉSŰ, GÁZÜZEMŰ VAGY ÖKO TŰZTERES ÉPÍTÉS, TISZTÍTÁS, KARBANTARTÁS, ÁTÉPÍTÉS AZ ORSZÁG EGÉSZ TERÜLETÉN KEDVEZŐ ÁRON!

Jól hangzik?
Érdekli?

CSERÉPKÁLYHA
ÉPÍTÉSE
...

Mintadarabokkal, fotókkal, tervekkel, tanácsokkal segítjük, hogy Önnek a legmegfelelőbb fűtőberendezést építhessük meg.

CSERÉPKÁLYHA KARBANTARTÁSA
...

Legyen akár fatüzelésű vagy gázüzemű cserépkályhája, előbb-utóbb szükség van karbantartásra, tisztításra vagy akár átrakásra is; mindezt vállaljuk.

ANTIK CSERÉPKÁLYHÁK SZAKSZERŰ ÖSSZEÉPÍTÉSE
...

Ha esetleg olyan szerencse éri, hogy egy antik kályha tulajdonosa lesz, ezeknek a nagy értékű cserépkályháknak a szakszerű összeépítését is vállaljuk.

AMIT A CSERÉPKÁLYHÁKRÓL TUDNI ÉRDEMES

fogyasztói Vélemény Tanúsítvány - kalyhaslaci.hu

A cserépkályha nem csak az otthonunkat tölti be melegséggel, de a szívünket is. Aki ölelt már át cserépkályhát egy nehéz nap után, a kinti hidegből hazatérve, tudja, miről beszélünk…

A cserépkályha ezen túl az otthonunk éke lehet. Hiszen nagyon változatos lehet a formavilága, és a kályhacsempék választéka is rendkívül gazdag legyen szó a felületéről, mintázatáról vagy éppen a színéről. Használhatunk új csempéket, régi, bontottakat, de ha arra vágyunk, egy antik cserépkályha is házunk központi eleme lehet.

A cserépkályhák mérete is nagyon különböző lehet, ezt elsősorban az határozza meg, hogy mekkora helyiséget szeretnénk vele felfűteni. S ha már a fűtésnél tartunk, érdemes megjegyezni, hogy a cserépkályha rendkívül gazdaságos, a termelődő hő csaknem teljesen az otthonunkat melegíti majd – egy jól megépített cserépkályha hatásfoka akár 80% is lehet. S bár a cserépkályha felfűtése 1 órát is igénybe vesz, egyszeri begyújtást követően még 12-24 órával később is érezhetjük a melegét. Éppen emiatt, ha a cserépkályha és a kandalló között vacillálunk, a célunk azonban elsősorban a házunk felfűtése, akkor mindenképpen előbbit javasoljuk.

A CSERÉPKÁLYHA ÁRA

A cserépkályhák ára rendkívül változatos, mindenképpen előzetes igényfelmérés alapján lehet csak meghatározni, hogy mire számíthat a megbízó. Az ár többek között függ a mérettől, a felhasznált csempétől és az ajtótól. Egy gyári cserepekből összerakott kályha néhány százezer forinttól elérhető, míg egy antik kályha akár a milliós nagyságrendet is elérheti.

Mutat

A CSERÉPKÁLYHA FŐBB FAJTÁI

Az egyik legfontosabb csoportosítási szempont, hogy mivel is fűtünk. Ez alapján lehet fa-, vegyes- és gáztüzelésű cserépkályhákról beszélni. A hagyományos cserépkályhák mellett még beszélhetünk a hőlégfűtésű cserépkályhákról is, mely az állandó fűtés helyett inkább kiegészítő fűtésre alkalmas. Öntöttvas vagy acélbetét szerkezetét kályhacsempe-burkolat veszi körül.

Ahhoz azonban, hogy valóban az igényeinek megfelelő cserépkályhát választhassuk, érdemes szakember tanácsát kérni. Állunk rendelkezésére!

Mutat

GYAKORI KÉRDÉSEK A CSERÉPKÁLYHÁKRÓL

Hol építenek cserépkályhát?

Cserépkályha építését az országban bárhol vállaljuk, de mivel székhelyünk Kulcson és Budapesten van, ezért ezen a környéken (Budapest, Pest megye, Érd, Székesfehérvár, Pécs, Dunaújváros, Balaton) gyakoribbak a megbízásaink.

Hogyan kell fűteni a cserépkályhát?

A cserépkályhára jellemzően nem kell naponta többször tenni fát, elég egyszer megtölteni a tűzteret, elégetni, majd – amikor már csak parázs van – lezárni az ajtót. Legfeljebb, ha nagyon hideg van, akkor kell még egyszer megismételni.

Mennyi ideig, hogyan kell kiszárítani a cserépkályhát?

A begyújtás 1. napján 2-3 szál gyújtóssal, nyitott ajtónál gyújtsuk meg s várjuk meg, míg teljesen elég. Másnapig hagyjuk az ajtót nyitva. A cserépkályha begyújtásának 2. napján 1-2 darabbal több fát lehet rátenni, ugyanígy nyitott ajtónál.

Ezt kell ismételni 8-10 napon keresztül, minden nap növelve a fa mennyiségét, vastagságát egy kicsivel. A cserépkályha 3-4. napon már langyosodik.

Az első napokban a kályhában is sok a víz, a kémény is hideg, ezért elképzelhető, hogy egy kicsit visszafüstöl.

A szárító fűtés után teljes kapacitással üzemelhet a kályha.

Új vagy használt cserépkályhát érdemes építtetni?

A választás a megrendelő pénztárcájától függ. Az új csempék több százezer forintba is kerülhetnek, míg a bontott csempe jóval olcsóbb. Használati értékben nincs különbség. A helység, ahol a cserépkályha építésre kerül, szintén meghatározó lehet. Például antik, régi stílusú bútorok közé inkább a ma már nem gyártott régi minták, bontott csempék illenek.

A kandallónak vagy a cserépkályhának jobb a hatásfoka?

Míg egy jó kandalló hatásfoka 60%, addig egy cserépkályháé akár 80% is lehet. Ha folyamatos fűtés a célunk a fűtési szezonban, a cserépkályha sokkal ideálisabb választást jelent. Gazdaságosabb és tovább tartja a hőt, napi egyszeri begyújtás elegendő. Ha azonban csak időről időre szeretnénk begyújtani, érdemes a kandallót választani, hiszen gyorsabban felmelegszik, s nem okoz neki problémát a gyakori hőingadozás.

Kérjen árajánlatot, tanácsot, időpontot...

Cserépkályhában otthon vagyunk! - kalyhaslaci.hu

A legújabb cserépkályha projektjeink

csapatunkról

Kérje ajánlatunkat

Cserépkályha, kandalló, téglakályha, takaréktűzhely, kemence, kerti konyha építés, tisztítás, átrakás, antik kályha szakszerű bontása, átépítése és hideg-meleg burkolás.

Lévai László

KÁLYHAÉPÍTŐ

Lépjünk kapcsolatba

Cégünk teljes körű kivitelezést kínál az egyre bővülő ügyfélkör számára. Elsődleges célunk megrendelőink elégedettsége, ezért munkavégzésünket az igényesség, precizitás jellemzi.

Általunk elbontott cserépkályhák eladók.

Többféle csempéből készült keveset használt, szakszerűen bontott cserépkályhák. Más formában is újra építhetők. Eladó cserépkályha felépítéssel együtt ugyan ebben a formában, vagy kis változtatással építhető fel. Egy kis üveges ajtóval hangulatos szép cserépkályhát varázsolhatunk belőle.

A FŰTÉSI SZEZONBAN IS! CSERÉPKÁLYHA, KANDALÓ, KEMENCE TERVEZÉS, KIVITELEZÉS, TISZTÍTÁS ÉS KARBANTARTÁS!AJÁNLATKÉRÉS