KANDALLÓ ÉPÍTÉS

Forduljon hozzánk bátran kérdéseivel vagy árajánlatkérésével!

VÁGYIK A MEGNYUGTATÓ KIKAPCSOLÓDÁSRA?
NÉHA NAPJÁN SZERETNE A KANDALLÓ TÜZÉNÉL PÁRJÁVAL VAGY BARÁTI TÁRSASÁGGAL BESZÉLGETNI, EGY KÁVÉT VAGY JÓ KIS VÖRÖSBORT KORTYOLGATNI?
NETÁN FONTOS ÖNNEK AZ OTTHON MELEGE IS?

A MEGOLDÁS:
KALYHASLACI.HU

MODERN, KALSSZIKUS VAGY RUSZTIKUS KANDALLÓ ÉPÍTÉSE AZ ÖN IGÉNYEI SZERINTI TERVEZÉSSEL, NYITOTT VAGY ZÁRT, FA-, GÁZ-, ELEKTROMOS TŰZTERŰ VAGY VÍZTERŰ.

KANDALLÓ
ÉPÍTÉSE
...

Mintadarabokkal, fotókkal, tervekkel, tanácsokkal segítjük, hogy Önnek a legmegfelelőbb kandallót építhessük meg.

KANDALLÓ
KARBANTARTÁSA
...

Vállaljuk a kandallók karbantartását, tisztítását is.

Kandalló minden kivitelben és stílusban,
kandalló építés, kandalló tervezés garanciával.

AMIT A KANDALLÓKRÓL TUDNI ÉRDEMES

fogyasztói Vélemény Tanúsítvány - kalyhaslaci.hu

Ha kandallót szeretnénk, az első és legfontosabb saját igényeink átgondolása. Ha csupán néha napján szeretnénk a kandalló tüzénél kortyolgatni a kávénkat vagy összeülni egy baráti beszélgetésre, érdemes nyílt égésterű, fatüzelésű kandallót választanunk.

Ha azonban nem csupán a hangulat miatt gondolkodunk kandalló építtetésében, hanem fontos számunkra az otthonunk melege is, érdemes a nyitott helyett zárt égésterű kandallót választani. Ez nemcsak jóval hatékonyabb, de kerámiaüvege véd a kipattanó szikráktól is.

A tűzterek esetében választhatunk még fatüzelésű, gáz-, elektromos tűzteres és vízteres kandallók között. A fatüzelésű kandalló nagyon hangulatos, ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról, hogy ehhez bizony be kell hordani a fát, be kell gyújtani, ami néha nagyon macerás tud lenni. A gázzal működtetett kandallók egyszerűbben használhatók és tisztábbak is. Az elektromos tűzterek akkor javasoltak, ha otthonunkban nincs kémény, mégsem szeretnénk lemondani a kandalló építéséről. A vízteres kandallók nagy előnye, hogy központi fűtésre is köthető.

Mint láthatjuk, számos kérdést kell tisztáznunk ahhoz, hogy jól dönthessünk a kandalló kiválasztását illetően. Szakembereink azonban segítségére állnak!

GYAKORI KÉRDÉSEK A KANDALLÓKRÓL

A kandallónak vagy a cserépkályhának jobb a hatásfoka?

Míg egy jó kandalló hatásfoka 60%, addig egy cserépkályháé akár 80% is lehet. Ha folyamatos fűtés a célunk a fűtési szezonban, a cserépkályha sokkal ideálisabb választást jelent. Gazdaságosabb és tovább tartja a hőt, napi egyszeri begyújtás elegendő. Ha azonban csak időről időre szeretnénk begyújtani, érdemes a kandallót választani, hiszen gyorsabban felmelegszik, s nem okoz neki problémát a gyakori hőingadozás.

Milyen az a vízteres kandalló?

A vízteres kandalló lényege, hogy a tűzteret víz veszi körül. Előnye, hogy otthonunk felfűtése mellett akár a központi fűtést is vezérelni tudja. Emellett a víztér szabályozza is a hőmérsékletet, így használatával a levegő egyenletesen melegszik, illetve hűl le. Jellemzően gazdaságosabb a hagyományos kandallóknál.

Milyen lehet a kandalló burkolata?

A kandalló burkolatához számos anyagot használhatunk, igazából ízlésvilágunk és otthonunk stílusa határozza meg. Lehet például faburkolat, kovácsoltvas, vörösréz, palakő, mészkő, gránit, kő, tégla vagy vakolt felület is.

Mikor építtessük be a kandallót?

Kérjen árajánlatot, tanácsot, időpontot...

Cserépkályhában otthon vagyunk! - kalyhaslaci.hu

csapatunkról

Kérje ajánlatunkat

Cserépkályha, kandalló, téglakályha, takaréktűzhely, kemence, kerti konyha építés, tisztítás, átrakás, antik kályha szakszerű bontása, átépítése és hideg-meleg burkolás.

Lévai László

KÁLYHAÉPÍTŐ

Lépjünk kapcsolatba

Cégünk teljes körű kivitelezést kínál az egyre bővülő ügyfélkör számára. Elsődleges célunk megrendelőink elégedettsége, ezért munkavégzésünket az igényesség, precizitás jellemzi.

A FŰTÉSI SZEZONBAN IS! CSERÉPKÁLYHA, KANDALÓ, KEMENCE TERVEZÉS, KIVITELEZÉS, TISZTÍTÁS ÉS KARBANTARTÁS!AJÁNLATKÉRÉS